top of page

Eğitimciler

Kursun eğitim kadrosunda yer alan akademisyenler simülasyon eğitimi konusunda uzman kişilerden oluşmaktadır.

Prof. Dr. Fatma Deniz SAYINER; 2018 yılından beri Eskişehir Osmangazi Üniversitesi/Sağlık Bilimleri Fakültesi/Ebelik Bölümünde profesör olarak lisans ve lisansüstü ebelik alanında pek çok ders yürütmektedir. Gebelik, riskli gebelik, doğum gibi ebelikle ilgili alanlarda pek çok çalışması ve yürüttüğü tezleri olan eğitici daha önce Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilen Simülasyon Eğitimi ile Postpartum Kanama Yönetimi Kursunda eğitimci olarak yer almıştır. Ayrıca 19-20 Ekim 2023 tarihlerinde Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilecek olan “Simülasyon Eğitimi ile Omuz Distosisi Yönetimi” etkinliğinde de yine eğitici olarak görev alacaktır. Eğitici T.C. Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içinde sahada çalışan ebelere yönelik pek çok ebe eğitimi düzenlemiştir.

Prof. Dr. Sema YILMAZ; Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde 2020 yılından beri profesör olarak lisans ve lisansüstü ebelik alanında pek çok ders yürütmektedir. Gebelik, riskli gebelik, doğum gibi ebelikle ilgili alanlarda pek çok çalışması ve yürüttüğü tezleri olan eğitici, Hacettepe Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 16 saatlik “Sağlık Simülasyonu Eğitici Eğitimine” katılmıştır. Ayrıca üniversite bünyesinde bulunan simülasyon merkezinde ebelik lisans öğrencileri ile uygulamalı derslerin bir bölümünü yürütmektedir. Aynı zamanda Konya İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “Ebeler için Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” eğitimlerine eğitici olarak katılmıştır. Eğitimci daha önce Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilen Simülasyon Eğitimi ile Postpartum Kanama Yönetimi Kursu ve Simülasyon Eğitimi ile Umblikal Kord Prolapsusu Kursunda eğitimci olarak yer almıştır. Ayrıca 19-20 Ekim 2023 tarihlerinde Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilecek olan “Simülasyon Eğitimi ile Omuz Distosisi Yönetimi” etkinliğinde yürütücü olarak görev alacaktır.

 

Doç. Dr. Seyhan ÇANKAYA; Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde 2011 yılından beri Doğum Öncesi Dönem I (normal gebelik süreci), Doğum Öncesi Dönem II (riskli gebelik süreci), Aile Planlaması, Normal Doğum ve Doğum Sonrası Dönem, Riskli Doğum ve Doğum Sonrası Dönem, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları gibi ebelik alanında pek çok ders yürütmüştür ve yürütmeye devam etmektedir. Eğitimci, simülasyon ile ilgili olarak Hacettepe Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 16 saatlik “Sağlık Simülasyonu Eğitici Eğitimine” katılmıştır. Ayrıca üniversite bünyesinde bulunan simülasyon merkezinde ebelik lisans öğrencileri ile uygulamalı derslerin bir bölümünü yürütmektedir. Aynı zamanda Konya İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “Ebeler için Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” eğitimlerine eğitici olarak katılmıştır.

 

Doç. Dr. İlknur Münevver GÖNENÇ; 2020 yılından beri Ankara Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Ebelik Bölümünde doçent olarak lisans ve lisansüstü ebelik alanında pek çok ders yürütmektedir. Gebelik, riskli gebelik, doğum gibi ebelikle ilgili alanlarda pek çok çalışması ve yürüttüğü tezleri vardır. Eğitimci, T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen ebelere yönelik Acil Obstetrik Bakım, Güvenli Annelik ve Üreme Sağlığı, Doğum Hizmetlerinin Güçlendirilmesi eğitimlerinde eğitici olarak görev almıştır. Ayrıca T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Sezaryen Bilimsel Danışma Kurulu ve Ebelik Bakım Hizmetleri Komisyonunda görev almıştır. Eğitimci, ilgili kursun ana konusu olan gebelikte hipertansif bozukluklar, preeklampsi ve eklampsi konusunda donanımlıdır.

 

Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem YÜCEL ÖZÇIRPAN; 2014 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında Cinsel Sağlık, Doğum-Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Introductıon To Health Promotion gibi derslerde kadın sağlığı, gebelik, riskli gebelik ve doğum ile ilgili dersler vermektedir. Hacettepe Üniversitesi Hemşirelikte Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezinde yönetim kurulu üyesi olarak görev almıştır. Eğitimci, Hacettepe Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi ile “Sağlık Simülasyonu Eğitici Eğitimleri”nde eğitimci ve düzenleme kurulu olarak pek çok kez görev almıştır. Daha önce Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilen Simülasyon Eğitimi ile Postpartum Kanama Yönetimi Kursu ve Simülasyon Eğitiminde eğitimci olarak yer almıştır. Ayrıca 19-20 Ekim 2023 tarihlerinde Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilecek olan “Simülasyon Eğitimi ile Omuz Distosisi Yönetimi” etkinliğinde de yine eğitici olarak görev alacaktır. 

 

Dr. Öğr. Üyesi Fatma USLU ŞAHAN; Preeklampsi ve eklampsi konusunda deneyimli bir akademisyen olup, yıllarca sahada çalıştıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilimdalında lisans ve lisansüstü hemşirelik öğrencilerinin derslerini ve uygulamalarını yürütmektedir. Ayrıca, “Mesleklerarası simülasyon eğitiminin jinekolojik onkolojide palyatif bakım yeterliliklerinin kazandırılmasına etkisi” başlıklı bir doktora tezi ve simülasyonla ilgili çok sayıda çalışması mevcuttur. Eğitimci, simülasyon ile ilgili olarak; “SIM Educator I (Certificate) Interprofessional Teamwork and Communication – SIM Course (Online) (Certificate)Teaching in the Simulated Setting – SIM Course (Certificate) (Online) SIM Educator II (Certificate)Advanced Debriefing (Certificate)Advanced Debriefing Workshop Certificate of Attendance about Advanced Debriefing (Certificate)” gibi kurslara katılmış ve çeşitli sertifikalar almıştır. Ayrıca Simulasyon Ortamı ve Senaryonun Hazırlanması, Sağlık Bilimleri Eğitiminde Simülasyon Kullanımı Kursu Simülasyonda Görev Alacak Kişilerin (Eğitici, Aktör, Öğrenci Gibi) ve Ortamın Özellikleri, Senaryo İçeriğinin Oluşturulması Simulasyon Ortamı ve Senaryonun Hazırlanması, [Hemşirelik Eğitiminde Simülasyon Uygulamaları Sağlık Bı̇lı̇mlerı̇ Eğı̇tı̇mı̇nde Simülasyon Kullanımı Kurslarında eğitimci olarak görev almıştır.

 

Dr. Öğr. Üyesi Sakine YILMAZ; Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde 2019 yılından beri Kadın Hastalıkları ve Doğum Hemşireliği, Normal Doğum Öncesi Dönem ve Uygulama gibi ebelik alanında lisans ve lisansüstü dersleri yürüten eğitimci, 4. Uluslararası 5. Ulusal Ebelik Kongresinde “Sağlık Bilimleri Eğitiminde Simülasyon Kursuna” katılarak eğitici eğitimi katılım belgesi almıştır. Şu an yayın sürecinde olan simülasyon ile ilgili “Examining the Impact of Dramatization Simulation on Nursing Students' Ethical Attitudes: A Mixed-Method Study” başlıklı bir çalışmayı yürütmüştür.

 

Dr. İlker GÜRCÜOĞLU; Konya İl Sağlık Müdürlüğünde pek çok kez simülasyon eğitimleri düzenlemiş olan eğitimci, Hacettepe Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi ile “Sağlık Simülasyonu Eğitici Eğitimleri”nde eğitimci ve düzenleme kurulu olarak pek çok kez görev almıştır. Daha önce Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilen Simülasyon Eğitimi ile Postpartum Kanama Yönetimi Kursu ve Simülasyon Eğitimi ile Umblikal Kord Prolapsusu Kursunda eğitimci olarak yer almıştır. Ayrıca 19-20 Ekim 2023 tarihlerinde Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilecek olan “Simülasyon Eğitimi ile Omuz Distosisi Yönetimi” etkinliğinde de yine eğitici olarak görev alacaktır. 

 

 

Öğr. Gör. Rüveyde CAN; Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümünde 2002 yılından beri Riskli Doğum ve Doğum Sonrası Dönem, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları, Normal Doğum ve Doğum Sonrası Dönem gibi pek çok lisans dersine yürüten ve yürütmeye devam eden eğitimci preeklampsi ve eklampsi konusunda deneyimli bir akademisyen olup, Hacettepe Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi tarafından gerçekleştirilen 16 saatlik “Sağlık Simülasyonu Eğitici Eğitimine” katılmıştır. Eğitimci üniversite bünyesinde bulunan simülasyon merkezinde ebelik lisans öğrencileri ile uygulamalı derslerin bir bölümünü yürütmektedir. Aynı zamanda Konya İl Sağlık Müdürlüğünce düzenlenen “Ebeler için Güncel Yaklaşımlarla Doğuma Bakış” eğitimlerine eğitici olarak katılmıştır. Eğitimcinin şu an yürüttüğü doktora tezi simülasyonla ilgili olup, tez başlığı “Epizyotomi Onarımı Sırasında Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile Video İzletilmesinin Ağrı, Anksiyete ve Memnuniyetine Etkisi” dir. Ayrıca 19-20 Ekim 2023 tarihlerinde Selçuk Üniversitesi Selçuk Ecza Simülasyon Ünitesinde gerçekleştirilecek olan “Simülasyon Eğitimi ile Omuz Distosisi Yönetimi” etkinliğinde de yine eğitici olarak görev alacaktır. 

bottom of page